SchuldHulpMaatje Westerwolde

Stichting Op de kloet'n kom'

In het voorjaar van 2021 hebben vier kerken de stichting in Westerwolde opgericht en zijn aan de slag gegaan met het werk van SchuldHulpMaatjes. De landelijke voorbeelden en het voorbeeld uit buurgemeenten versterken het enthousiasme om aan de slag te gaan. Het project tracht mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken en zonder verwijten te helpen met getrainde maatjes. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Kom je niet meer uit met je geld of heb je schulden?

SchuldHulpMaatje helpt! Voorkom dat het erger wordt en vraag zo snel mogelijk hulp. Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger helpt je graag weer op weg met je geldzaken. Dan krijg je weer rust. En de hulp is gratis.

Vrijwilliger worden?

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken.

Kerken & Bedrijven

Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft te maken met (dreigende) financiële problemen.  Als kerk of bedrijf sta je klaar om mensen te helpen, maar de hulpvragen komen niet vanzelf binnen. Hoe doe je dat dan? Doe mee met het initiatief SchuldHulpMaatje!

Samenwerkende Kerken: