SchuldHulpMaatje Westerwolde

Stichting Op de kloet'n kom'

Kerken

Schulden, armoede, we zien het overal om ons heen. Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft te maken met (dreigende) financiële problemen. Ook in de omgeving van jouw kerk. Als kerk sta je klaar om mensen te helpen met die financiële zorgen, maar de hulpvragen komen vaak niet vanzelf binnen. Hoe doe je dat dan? Met het initiatief SchuldHulpMaatje!

Wat doet ShuldHulpMaatje Westerwolde?

Alles wat SchuldHulpMaatje Westerwolde doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken. We bereiken mensen via onze netwerkaanpak en bieden hulp met getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers, ook wel Maatjes genoemd, bieden begeleiding en ondersteuning. Centraal staan hierin gedragsverandering en begeleiding naar financiële zelfredzaamheid.

Hoe werken we?

Naastenliefde is onze basis van waaruit we werken en het evangelie onze inspiratiebron. Dat betekent dat elk mens aandacht en (zo nodig) zorg en ondersteuning verdient. Met onze SchuldHulpMaatje aanpak willen we een structurele bijdrage leveren aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek. Onze aanpak is aanvullend op de reguliere schuldhulpverlening en gebaseerd op samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties. Hiermee versterken wij de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties. Samen lukt ‘t …

Hoe kan mijn kerk helpen?

SchuldHulpMaatje Westerwolde is gebaseerd op de bundeling van krachten van de lokale kerken en christelijke geloofsgemeenschappen. Uw kerk of christelijke geloofsgemeenschap doet nog niet mee maar u bent wel geïnteresseerd? Vul het contactformulier in en je wordt door ons gebeld of gemaild.

Bedrijven

Ruim 79 procent van de bedrijven in Nederland heeft te maken met één
of meerdere medewerkers met schulden. Dat is te merken op de werkvloer. Hoe dat kan?

  • Schulden veroorzaken stress. Je personeel dat er mee te maken heeft is minder geconcentreerd bezig met het werk, vaker ziek en gevoeliger voor fraude (onderzoek Divosa en het Nibud, 2012).
  • Wanneer er sprake is van loonbeslag, belast dat de afdeling loonadministratie.
  • Alles bij elkaar een kostbare zaak.

SchuldHulpMaatje voor medewerkers

Samenwerken met SchuldHulpMaatje Westerwolde betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je bewijst je medewerkers met schulden persoonlijk een grote dienst, wanneer je hen verwijst naar SchuldHulpMaatje Westerwolde. Maar het komt zeker ook het bedrijfsresultaat ten goede. De aanpak van SchuldHulpMaatje is uniek. Naast praktische hulp en advies, richt het maatje zich op zelfredzaamheid van de hulpvrager. Overzicht in de administratie èn gedragsverandering zijn daarvoor beiden nodig. Dat is een proces dat tijd vraagt, daarom trekt het maatje vaak een langere periode op met de hulpvrager.

Meer weten?

Wil je meer weten wat wij voor je medewerker(s) kunnen betekenen?
Neem gerust contact op met ons via onderstaand contactformulier.

Samenwerkende Kerken: